Mangopaj
När jag fyllde år så bjöd jag på lite tårtbuffé. En av tårtorna var en riktigt smaskig mangopaj.
Här kommer äntligen receptet på den, njut och njut lite till.
Mördeg :
150 g smör
2 äggulor
3 dl vetemjöl
5 msk socker
Knåda ihop alla ingredienser så det blir en fin klump av allt och låt vila i kylen en stund.
Tryck sedan ut den i en stor pajform alternativt en springform. Nagga botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Den ska bli gyllenbrun.
Mangofyllning:
4 st stora mogna mangos
4 gelatinblad silver
3 dl grädde, full fetthalt
2 dl socker
2 msk färskpressad citron 🍋
0,5 tsk rivet citronskal
Skala och kärna ur mangosarna. Mina fruktköttet och pressa genom en sil.
Sätt gelatinbladen i en skål med iskallt vatten.
Rör ihop mangopurén med alla ingredienser utom gelatinet och koka upp försiktigt under ständig omrörning.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Lägg dem sedan i grytan med det uppkokade mangogrejset. Plattan ska inte vara på längre. Rör om tills gelatinbladen löst upp sig.
Häll mangoblandningen över mördegsbottnen. Frys in och skär sedan ur. Låt tina åtminstone 1,5 timme i kylen innan servering. Dekorera med någon fräsch exotisk frukt.
Mangon kan bytas ut mot annan stenfrukt om man vill.
