Alltså hallå där sömnen

Alltså jag fattar inte...eller jo det gör jag men jag börjar vara less på att inte sova ordentligt. Sedan sommaren omkring 3-6 timmar per natt. Börjar vara slitigt. Vakna somna vakna somna hela hela tiden. Är så trött på morgonen när jag måste vakna att jag mår illa och får definitivt inte i mig någon frukost. Ha skitjobbigt att hålla mig vaken när jag sitter ner sedan. Typ föreläsningar eller bär jag sitter och pluggar. I med koffein tabletter eller energidryck. Lite skakig en stund men blir piggare i alla fall och kan hänga med. Vad jag kan minnas och vad jag sett på fitbiten så har jag ungefär 3 ordentliga nätter sedan sommaren. Studentbalansen sova ordentligt, plugga 8 timmar om dagen, jobba, träna, träffa familjen och vänner, fixa hemma, planera och laga nyttig mat eller mat över huvud taget, vara kvinna, fixa kroppen, vara glad, trevlig... Känns som att jag har permanent PMS. 

Pratade med min kloka syster så får ta tag i råden jag fick av henne att tagga ner en stund innan jag somnar för att se om jag kan slappna av och sova en hel natt. Plus lite andra knep. Kroppen är ändå fantastisk att den tar mig genom dagen och försöker kompensera för minskad sömn.


Sista delen av den här kursen och hoppas få klarhet i planering för moment som saknas eller blivit inställda och att det går vägen på tentan till efter jul. Att stipendium för nästa termins praktik kommer i ordning så jag har möjlighet att åka utan att ruinera mig vore trevligt. 

Nej packa ihop väskan, fara och handla något att fika när jag vaknat till, lunchlåda och energidryck. 10000 steg idag. Dagens mål. 


Rensat i garderoben

Tänk så praktiskt det är när man känner sig så där lagomt förbannad så man får ett utbrott och bara måste göra något. Typ rensa garderoben. Allt snedtvättat, urtvättat, oskönt, sånt jag känner mig fet i eller ser ut som ett hus i... Tack och hej! Som jag längtat att få tummen ur och börjat fixa.


Lite så smått börjat fixa inför kommande helger. Tog tag i matbordet idag och gjorde jul där med nytvättad linneduk. Sjukt fint men sjukt drygt att stryka.

Haft sjukstuga också. Yoshi den lilla pälsklingen blev dålig någon gång torsdag kväll. Fredag blev han bara sämre och sämre och på lördag satt jag hela dagen och stödmatade stackarn med vatten, critical care foder och marsvinsmedicin. I morse smög jag upp och för att se om han överlevt natten och då satt han redo och väntade på frukost. Skönt! Från att ha pipit av smärta till att vara apatisk till att nu äta själv igen och strutta omkring. Man blir fäst vid de oförargliga små liven. 💕 

Pluggvecka deluxe denna vecka. Ska försöka få in ett och annat träningspass också. Haft en liten svacka där allt känts skit. Mörkt, ingen snö, kommit snö = ljust = jätteglad, regnat, ingen snö, mörkt = hundknullarväder = less. Men har faktiskt haft en natt när jag drömt och det känts som att jag sovit länge och nu sist fick jag sova nästan hela natten. Vaknade till där vid fem men annars fick jag sova åtminstone 4,5 timme i sträck plus någon timme till mot morgonen. Det tar sig sa han som sket i vasken till den döve och blåste på.


Börjat skriva dagbok också. Mycket bra! Kan jag titta i sedan och förundras över mina kloka tankar över livet. Typ hur man gör svinigt goda saffransbullar. 


Skön helg

Helgen har vi spenderat hos kärlekens föräldrar. Passat på att vila och hämta kraft inför kommande veckan. Supergod mat har vi blivit bjudna på. Både älg filé och hare har vi mumsat i oss. Blir inte alls mer sugen på att sno åt mig en jakthund.

Som sagt en jättefin helg och vi hade tur i bådas schema så vi kunde stanna en extra dag. Alltid lika roligt roligt!

Dessvärre fick vi se gott om olyckor efter vägen. Man måste köra försiktigt och hålla avståndet. Huvva ligen 😢

Valpsugna har vi blivit också. Vi får väl se hur det ser ut om och när vi kan välkomna en ny medlem till familjen. Den där valpinställningen när allt är Det bästa som finns och deras små kroppar gömd under alldeles för mycket lösskinn. Älskart...


Bilden är på en gammal hund som jag hade, Balder. Finvalparna 💕 

Skriv inläggstext 


Sol!

Nu är jag tillbaka från praktiken och har "bara" plugg att göra. Vi har just gått in på cancer. Väldigt intressant men lite sådär kroppsångest får jag allt. Vad har jag gjort mot min kropp? Stackars stackars kropp. Meeen det kan bara bli bättre. Temat är 10000 steg om dagen och det går riktigt bra. Speciellt dagar som denna då jag kunnat ta en promenad i solen. Inte länge den är uppe men fint är det nu när det varit kallt också.


Huden däremot tar väldigt mycket stryk av vädret. Det är kallt och varmt om vart annat och jag blir torrare än torrast. Gör nästan ont ibland. 

Peppar som tusan nu inför nästa termin också. Det ska bli så roligt att åka iväg till Skottland. Så himla spännande. Lite små fix kvar men snart kan vi köpa flygbiljetter och börja packa.


I helgen har vi äntligen möjlighet att båda två åka till kärlekens hemställe. Ska bli roligt att träffa familjen där igen då det var super längesedan jag kunde åka upp.


Kroppen alltså

Jag vill att saker och ting ska hända NU! Helst igår men så håller min 34 åriga kropp inte med utan tycker att hälsporre det var skoj det tar vi tillbaka. Men jag har verkligen lärt mig sedan sist så kommer icke att tejpa foten. Huden har fortfarande inte läkt.


I alla fall tänk så skönt om det redan nu var några månader fram och så det börjar bli bättre resultat och att jag får känslan av att jag lyckas få alla irriterande viktkrämpor att vika hädan. Man ska helt enkelt inte vara en tjockis. Gör förjävla ont alltså. Foten är kass, benhinnorna skitförbannade, magen är sur, ryggen är sne och de kvinnliga delarna vetefan... Förstår inte hur jag kan ha så högt blodvärde när jag är både blodgivare och tror att jag ska förblöda. Fast är kanske därför förresten. Kroppen är ju som fantastiskt och försöker kompensera så miljön är ungefär som vanligt. 

Imorgon är sista dagen på praktiken. Helt galet vad tiden gått fort. Å gösses vad jag fått lära mig mycket och oj vad mycket jag har kvar att lära mig. Jag har i alla fall fixat lite avslutningsfika. Blev en paj med äpplen, chokladkaka och havrekakor med chokladbitar. Ska bli skönt ändå att kunna sätta sig och vansinnesplugga nu inför redovisningen nästa vecka. 


Sömn och avslappning

Någon glömde ställa av larmet i går så då vaknade jag snortidigt helt i onödan. Typiskt då jag har svårare att somna om på morgonen. Sover ju lite halvkasst, mycket vakna somna vakna somna hela tiden. Men jag har börjat sticka igen och har haft ett toppen bra samtal och gjort ett "sömnavtal" med min högst personliga kurator nämligen Kuratorn Storasyster. Så vi slog våra kloka huvuden ihop så från och med imorgon har jag ett sömnmål jag ska kämpa på för.


Tror att mycket kommer att bli bättre med bättre sömn. Är så mycket lättare för mig att hantera dagens utmaningar om jag är pigg. 


Lite extra lycka

Fick smita lite tidigare idag och då jag sett tidigare under dagen att det var sol ute bytte jag inne passet mot ett gympass utomhus. Balansgång, slänga sig i rep, klättra och krypa. Tror däremot att det inte är så många dagar till det går att vara där då det var rätt isigt efter banan. Väldigt roligt däremot så får se fram emot när det tinar fram igen. 

Det hann bli mörkt innan jag kom hem igen men det var så himla skönt att få tanka lite energi utomhus. Behöver min sol. De senaste två veckorna har varit lite kämpiga. Känt mig trött och sliten och när jag ändå måste fixa och kämpa på behöver jag få möjlighet att vara utomhus en stund i dagsljus. 

Har fortfarande det lite jobbigt med sömnen. Blir orolig, lätt och på tok för lite sömn för att jag ska känna mig på 100%. Vet inte riktigt vad det beror på men kan tänka mig att det är en släng av stress och problem med kroppen... 

3 dagar kvar av praktiken. Trivs himla bra och det känns verkligen rätt att skola om sig än om det är svårt ibland. Så snart tillbaka till 8 timmars eller mer plugg och pluggångest. 😊 


Skoredo för vinterväder

Jag har ju lyckats bli med hälsporre och under 3 år var den riktigt jävlig innan jag fick till det med strumpor, sulor, massage och träning. Jag känner tyvärr fortfarande av den i perioder och framförallt när jag jobbar. Hur som så är sköna skor skitviktigt. Har ett par halvsköna som har en ytterst liten klack och de funkar inte riktigt nu med mina fötter. Sedan är jag ju som en frussepära om fötterna så nu fick jag uppgradera mina vinterskor. Sjukt sköna så nu är jag redo att trampa på igen. 

Bara 2 veckor kvar nu av min praktik på kardiologen. Det gör så himla mycket att ha möjlighet att dels praktisera och som i sommar jobba inom sjukhus. Jag får en helt annan förståelse för det jag läser. Denna vecka ska jag t.ex. lämna in ett skriftligt arbete och andning och cirkulation. Kardiologi, hjärtat, lungor = winwin. 


RSS 2.0