Fröbröd

Jag har ju blivit helt knäpp på det här med fröbröd. Lätt att göra än om det tar lite tid att grädda.

2 dl majsmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,75 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl olivolja
2 dl kokande vatten
0,5 tsk salt

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Tryck ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 1 timme. Eftertorka antingen på eftervärmen eller på 100 grader tills brödet känns hårt.
Bryt i bitar efter det svalnat.


Farsdag

Idag är det farsdag och hör och häpna! Jag är inte i ett bageri och sliter idag. Så himla konstigt det känns och samtidigt lite häftigt och sorgligt/roligt på samma gång. Jag har inte jobbat 12 timmars pass de sista dagarna denna vecka, oroat mig över om det är satt in tillräckligt med personal, varit nervös över grädden nu när det blivit knas på mejeriet. Jobbat som en galning och sett att det ändå inte räcker till. Istället har jag sovit tills jag vaknat, i och för sig pluggat hela dagen men jag har tagit både mat och fikaraster och svetten har inte runnit ner längst benen. All styrka och kraft till de bagare och konditorer som jobbar idag och har jobbat denna vecka. Ni gör det superbra! 
 
Nu är det dagen innan tentan och sista chansen för mig att trycka in de sista detaljerna kring alla blodkärl, nerver, muskler och skelett delar. Ska gå igenom nervsignalernas väg genom kroppen och repetera lite övergripande. Känner mig både lugn och nervös inför imorgon och jag hoppas hoppas att det ska gå bra. Det vore så skönt inför nästa kurs då den tentan är en 100% tenta. Jobbigt att ha något släpande då som man också ska plugga till. 
 
Längtar tills imorgonkväll när det är över för denna gång. Nä in i pluggdimman tills dagens avbrott för farsdagsmiddag.
 
 
 

Tentaångest nr 2

På måndag är det dags igen för årets största och sista tenta. Skulle det nu skita sig så har jag ändå 5 gånger på mig innan jag måste gå om kursen och det hoppas jag verkligen att jag slipper. Det pendlar som lite upp och ner, vissa dagar känns det som att jag inte kan något alls medan andra dagar känns superbra. Då kan jag rabbla upp allt om cerebrospinalvätska, erytrocyter, surfaktant och allt möjligt annat. Just i dag känns det som att jag kommer att få en riktigt FET OMTENTA! Men imorgon när jag har fått sova gott och gjort bort min HLR examination så kommer det nog att kännas lite lugnare. För nu är det som en salig blandning mellan tentaångest, dåligt samvete över allt jag inte hinner och stress. Men jag vet att mitt parasympatiska system kommer att ta hand om mig nu när jag bäddar in mig med min värmefilt.
 
 
 
Annars har jag det rätt bra. Hade ett litet återfall i bagerisaknaden för ett tag sedan när jag mest kände mig arg för att det inte blev som jag tänkt mig. Men sedan fick jag prata med en jag känner med lite hälsoproblem som jag kunde stötta med min nya kunskap och det gjorde att det kändes helt fantastiskt i den resa jag är på väg med nu. Jag köpte i alla fall en ny bakform som jag tänkte provbaka i efter tentan. Kärleken har rakat av sig allt skägg också. Han är som vanligt snygg men lite igelkott stickig. Lite fram och tillbaka så om jag önskar att han håller det kort eller om jag tycker att han ska spara ut till sitt sjöbuseskägg igen.
 
Jag har fixat 3 julklappar och kommer snart att ha ordnat en till och snart snart tänkte jag tjuvbörja med julpyntet. Stora stjärnan ska ju upp och sedan har vi planerat att köpa en ny fin julgran och sätta upp alla fina julkulor. Årets julkula måste ju också skaffas. Kanske kommer jag att göra den själv men skulle ändå vilja ha någon som symboliserar detta års händelser. Hela alltihop började för undefär tusen år sedan när jag hittade min favoritkula som är en luftbalong där tomten sitter i korgen under och spanar efter rätt färdriktning. Jag tror att den kostade runt 300:- och nästan varje år efter det så har jag skaffat en ny kula och bytt ut de billiga som jag köpte från början. En kanske inte så stilenlig julgran men jag tycker att den är lika underbar varje år. Ska bli skoj att se smågrisarnas reaktion om de vågar sig ut ur sina trähus. Alla förändringar i lägenheten är som att vi släppt in en varg i buren. De är väldigt pratsamma och söta små djur marsvinen men inte är de tuffa direkt.
 
Ja jag har det bra i alla fall mitt i allt pluggeri men det ska bli skööönt på tisdagkväll när även L-ABCDE provet är över det också. Nu blir det Ninas special varma choklad.
 

RSS 2.0