Ny månad nytt hälsotema

Så -8 kg sedan sommaren och ett toppen resultat av att sluta med godis under oktober. Tänkte fortsätta att hålla ner nivån på sötsaker men denna månads tema är att få in rätt antal steg per dag. De dagar jag är på praktiken går bra men när jag sitter och pluggar blir det inte många steg. Så 10000 är minimum men ska försöka få ihop i alla fall 15000 om dagen. 

Börjar längta efter vintern. Gillar inte den här perioden när det är slaskigt ute och halt så man knappt kan gå eller förstör skorna. Hellre då kallt och massor med snö. Har lite hopp om att det blir en bra vinter då sommaren och hösten varit kall och regnig. 


Längtar efter jul också. Kunde inte låta bli i helgen när jag var på en shopping runda så de första julklapparna är inköpta. Börjar ha en hel del småttingar i närheten och fler på gång så blev inköpt lite till dom.

Julen kommer vi att fira hemma hos oss med uppesittarkväll och knytkalas på julbordet. Väldigt smidigt när alla tar med sig sina favoriter. Vi har fått tag på en eko gårdsgris så skinkan blir därifrån.

Idag på praktiken ska jag få se en öppen hjärtoperation. Ska bli superspännande. Efter den är klar blir det EKG utbildning. 2 veckor kvar och tiden går så himla snabbt. 


Trakasserier och mensvärk

Alltså den senaste tiden och all debatt som följt av #meeto och all sparkad tv personal... Det har verkligen kommit fram massor med åsikter åt både ena och det andra sidan. Själv blir jag bara surare och argare och mer och mer less.

Åsikt 1 Insändare från tidningen: Nu kan ju min man inte pussa mig i nacken längre för det är trakasserier. Man vågar ju inte ta någon på axeln längre för då blir man ju anmäld. 

Alltså kära värld fattar man inte skillnaden mellan att trakassera någon och ta någon på axeln nä då kanske man ska sluta ta folk på axeln. 

... Hade tänkt fortsätta med fler exempel men blir bar förbannad. Dessa urbota korkade åsiktsmaskiner har ju inte fattat vad debatten handlar om. Det är tragiskt och de som ska skyllas på för att det är som det är nu är de som inte har haft vett att bete sig som en ska. 

Sen va det ju det där med mensvärk. Jag ska inte ens ha mensvärk nu. Eller ja tydligen kan det bli så här än fast jag har varit välsignad med att ha haft mens i 23 år. Har mensvärk i ungefär 3 veckor varje månad. Väldigt underhållande. Sväller som en gris och framförallt om fötterna. Känns som att jag blöder under fotsulorna. Går upp ca 3 kg på en dag, tack och lov försvinner det när mensen tagit slut. Sen känns det ungefär som att hela nedre delen av buken ska slitas sönder. Hela tiden även på natten vilket gör att jag sover pissdåligt vissa nätter, snittar på mellan 4 till i bästa fall kanske 6 timmar per dygn. Krampar ibland så jag inte kan andas ordentligt. Men är visst inget fel på livmodern och då vi gärna vill ha barn så finns ingen behandling som jag kan gå igenom för att det ska bli bättre. Jo förresten jag kan ju gå ner i vikt. Svaret på alla mina problem.


Om någon skulle undra vad det är på bilden så är det en bajskorv från ett marsvin. Lite så känns det nu... Skit 💩

Imorgon är en ny dag och då känns det förhoppningsvis bättre. 😊 


Tavelsjö Gårdsmusteri

Ikväll var jag med en vän på studiebesök hos Tavelsjö Gårdsmusteri. En supertrevlig tjej tog emot oss och visade upp sitt musteri och vi fick även provsmaka olika sorters nektar och must som hon hade gjort. Köpte med mig blåbär-svartvinbärsblad och lingon. Verkligen supergoda. 

Perfekt som dryck när som helst och framförallt när man vill ha något festligt utan alkohol. Hon säljer bland annat på Handelsgården och olika gårdsbutiker. 

Otroligt roligt och jag blev inte mindre sugen på det framtida huset. 


Snön kom ordentligt ikväll också. Synd bara att det är lite för varmt för jag kan inte vara varm. 


PT dags

Varit hos min pt idag här på morgonkvisten. Hade ett superbra samtal och vi har en bra plan för kommande veckorna. Jag har hittills gått ner 4,7 kg sedan 1 oktober. Så 30,3 kg kvar med nästa delmålet - 4,2 kg.

Lite drygt nu bara med snorhalkan som kommit. Så blir att dra ner på maten och träna mer när det börjar bli busskortstider. 

Ikväll blir det en kombo av coreträning med efterföljande yinyoga.


Ska på ett annat möte också, ska träffa en kontaktlärare inför nästa termins VFU i Skottland. Hoppas att allt blir ordnat nu så jag kan koncentrera mig på plugget i denna kurs. Har halvtidsbedömning imorgon angående hur det gått hittills på kardiologen. Tycker själv att det gått riktigt bra. Ska bli roligt i alla fall att få höra vad mina handledare tyckt.


Hund på zumba?

Alltså jag har lite svårt att förstå en sak. Igår var jag på inspirationsdag på Iksu. Lite extra piff och underbara pass och föreläsningar. Då jag var på praktiken på dagen hann jag bara med ett pass nämligen zumba. Otroligt roligt och jag hängde bra riktigt med. Men där i mitten av passet höll jag på att få hjärnblödning. En dam kommer in i salen och sätter sig på golvet och tittar. Ur en väska tar hon sedan upp en liten hund... Alltså vad fan hade hunden där att göra? Musiken var hög och inne på ett träningscentrum. Skulle så gärna vilja förstå hur man tänker när man gör så. Om man ändå inte ska vara med och träna då kan man väl hellre ta sin lilla hund på en promenad. Lovar att den hade tyckt att det varit roligare att få snusa runt ute istället för att sitta i en dunkande gympasal. Fattar inte... 

Nåt jag däremot fattar är bodybutter. Sjukt härligt. Senaste inköpet är pumpa och vanilj. Doftar som en kaka när jag smort in mig med den. Mums!


Imorgon ska jag på checkup angående träningen. Har egentligen inte råd men känner att jag behöver få massa tips och en utmaning så jag investerar i en pt/dietist träff. Känner mig lite nervös men hoppas att det ska ha blivit lite skillnad i alla fall. Får hålla tummarna att jag får lite extra muskler och mindre fett under natten. 


Höstigt värre

Ikväll när jag slutade för dagen och skulle cykla hem var min sadel sådär glittrigt frostig. Jättefint ute när det är de här klara höstdagarna. Hoppas på att nästa helg när jag är ledig är lika fin då jag tänkt fara ut i skogen igen.



Sen har jag faktiskt känt mig lite lugnare idag. Gått riktigt bra på praktiken, fått beröm rent av. Alltid lika trevligt när någon säger att jag gjort något bra. Börjar få lite koll också vilket känns skönt. Vågat mig på anhörigsamtal, ringt intermediärjouren, eget patientansvar, rondat, rapporterat, delat mediciner, gjort inskrivning...


Imorgon hoppas jag på att hinna med lite på iksus inspirationsdag. Slutar kl 15 så hinner kanske med 1 pass i alla fall. 

Cykelsadeln va förresten stenhård och iskall. Varken särskilt trevligt eller skönt. 


Prestationsprincessa

Har känt mig skitstressad nu i två dagar. Jag har det toppen på min praktik men det är mycket att hålla reda på, massor av förkortningar, läkemedel och tillstånd av olika hjärtsjukdomar och följdeffekter av dessa som jag så gärna vill kunna, förstå och underlätta. På det är det förberedelse av seminarium, en skrivuppgift, kunskapstest, ansökan till nästa termins praktik, matvanor, träning, trixa och fixa hemma, sova ordentligt...men jag vet att det är så här ibland och jag försöker se det lite från sidan och mata på i en takt så att jag fattar vad jag gör och var jag är på väg. 
 
Tack och lov har jag ändå fått två avbrott i hela karusellen med en datekväll på Pinchos och en jättetrevlig trerättersmiddag tillsammans med kärleken och en vän. Så det är inte bara praktik och plugg och tack vare mitt utbrott som jag hade igår blev det städat i gemenskapsutrymmena i lägenheten så där är det fint och jag kan sitta i mitt plugghörn med gott samvete.
 
Viktminskningen går segare än jag väntat mig. Sedan början av oktober är det - ca 4 kg och jag hade ju i ärlighetens namn förväntat mig mycket mer med tanke på hur mycket pluggfika och andra sötsaker som jag tryckt i mig innan. Har bokat in en tid med en PT på måndag morgon så då får jag se hur det ser ut med muskel och fettvävnad om det hänt mer där. Matplaneringen går riktigt bra, hemlagad mat varje dag i matlådan och många spännande rätter som ska tillagas. Inte en enda sötsak har gått ner ännu och för det är jag allt lite mallig då det varit 3 dagar jag har vankat av och an och funderat på vad jag har hemma som är gott eller om jag ska smyga iväg till affären. Om ingen ser mig har det inte hänt ungefär... Träningen är väl där jag skulle kunna peppa på mer. Imorgon och söndag har jag två efter jobbet pass jag ska köra men hade ju behövts mer. Är så mycket tröttare nu när jag "jobbar" bara, så mycket att ta in och då jag inte sover så där superbra är det så lätt att fara hem och vila istället.
 
 
Grymt tacksam över peppen och stödet jag har, galet tacksam för vad skulle jag göra utan honom som får mig att fortsätta kämpa på. Så fort jag har en dag när jag känner mig svag och bara vill ge upp och skita i allt och ägna mig åt fördärvet så finns han där och håller om mig och skickar en massa kärlek och energi som får mig att må bra igen.
Tusen tack till min övriga familj och mina vänner också som hejjar och stöttar.
 

#metoo

Alltså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser facebookflödet med alla som kopierat texten #metoo... Det är ju för fan sjukt! Pinsamt, förfärligt, tragiskt, upprörande. Kan man ens skratta åt en sån här sak? Hysteriskt kanske... Vad ger andra rätt att trakassera och utsätta andra för något som inte är ombett? Inte alla män, inte alla kvinnor. Nä men det finns och det finns överallt. Jag tycker det är äckligt...


I i stort sett hela mitt liv har jag nu och då fått höra både det ena och det andra om hur jag ser ut, hur jag är, beter mig. Jag ifrågasätter mig själv nästan hela tiden och är väldigt självkritisk. Jag har säkert sagt massor av klumpiga saker, ibland medvetet men tyvärr omedvetet då jag inte menat illa men uppfattats så i alla fall. Något som jag tycker är fantastiskt ändå är den fascinationen som jag upplevt varit kring mina bröst.

Fick bröst tidigt och killar som tjejer verkar ha varit otroligt intresserade av att kommentera hur de ser ut. Fy fan vad stora! Nähä! Stor jävla intelligensflagga som restes där. Är det något som jag alltid varit medveten om är min bh storlek. Inte har det varit så att jag helt plötsligt en dag vaknade och hade två rejäla bulldegar under tröjan. Å jag har aldrig någonsin behövt höra en kommentar om dem.

Trakasserier och något så "simpelt" som att kommentera någon annans kropp. Låt bli bara. Nog har jag känt att jag varit så förbannad att jag velat någon annan riktigt illa men jag gör inget för det är fel. 

Nä fy... 

Något som däremot varit väldigt trevligt idag är att det var fint väder ute. Jag hann med en promenad innan praktiken och det var verkligen energitankning. Som jag har längtat efter sol. Funderar på att höja mitt stegmål på fitbiten. Är ändå inte så himla svårt att komma upp i 10000 steg om dagen. Sömnen däremot är lite lidande. Sov iofs bra inatt men annars ligger det på någonstans mellan 4-6 timmar.

God natt! 


Måndagsfeeling

Ja idag gick det ju riktigt kasst att jogga. Så sjukt olika det kan vara på olika dagar. Vissa gånger känns det som att jag kan luffsa på hur långt som helst och så andra dagar är det som idag. Hela jag gör ont... Ja ja till slut ska jag väl kunna ta en runda och att den känns rätt bra. Fick varva joggingen idag med gång, utfall och benböj istället. Rätt skön temperatur ute i alla fall och nu har de börjat förbereda spåret för konstsnön. Faktiskt rätt sugen på att köpa årskort och harva på i skidspåret. Bero lite på hur det blir med nästa års praktik. 

Praktik ja. Andra veckan nu och jag hoppas att jag ska känna mig lite lugnare efter denna vecka. Det är en hel del att hålla reda på och lära sig. Jättespännande men svårt ibland. Har en uppgift om andning/cirkulation och ett seminarium/kunskapstest att förbereda också men har en rätt bra plan så det ska nog lösa sig. Får en liten släng panik här och där men Ånghesten är tydligen studentens eviga följeslagare. 


Roadsnax

Nu sitter jag i en bil och har egentligen mest långtråkigt och inte så mycket att skriva. Spenderat de senaste 10 minuterna med att se hur många olika sorters grimaser jag kan åstadkomma. En hel del i alla fall. Grimaser är faktiskt rätt roliga.


I alla fall en liten uppdatering. Har inte ätit någon godbit ute i skogen. Förr om tiden va det den stora lyckan efter man gått runt med packningen och gevär runt runt i skogen. Har väl kanske inte blivit superkoll på kalorier heller men i alla fall fortfarande inga sötsaker. Ska väga mig imorgon då det är ny vecka på gång. Jäkla våg, lite sådär skräck, ångest varenda gång jag ska ställa mig på den. Vill så gärna att alla förändringar jag gör ska löna sig. MASSOR! Så där att det bara rasar av mig. Tror däremot att det kommer att ta lite tid. Känner mig fortfarande peppad och har funderat på att unna mig ett par nya träningsbyxor. Verkar finnas massor av snygga nya mönster. Är däremot en sådan villhöver grej. Borde kanske snarare se om jag kan jaga rätt på en sportbh. Ha ha ha lycka till till mig. 

Har inget godis i bilen heller. Brukar vara en ständig följeslagare då jag far långt. Hinner nästan inte ens tänka så har jag hunnit skotta i mig både det ena och det andra. Vet fortfarande inte hur det går till att jag lyckas hålla mig borta. Har så himla många ursäkter för varför jag ska unna mig än det ena än det andra men inte ens en chokladbit har åkt ner. Det är som att jag klarar av att hålla mig borta när jag håller mig helt borta. Sen underlättar det nog att jag är student med lite pengar för jag har blivit snål så känns inte värt att lägga pengarna på sådant som gör att jag mår sämre än innan. 

Nu kör vi snart in i den svarta tunneln (d.v.s jag håller på att somna). 


Skitjakt på mig

Min första jaktdag för säsongen. Hade tur med vädret att det inte regnade. Däremot var det lite klurigt att få igång en eld. Eller rättare sagt så försökte jag tills jag var surare än veden sedan gav jag upp. Fick i alla fall se två älgar idag och igår såg vi en vintervit hare och en grävling. Imorgon blir det jakt igen så får se om jag har tur då. 

Blir ju som ingen träning i helgen men idag fick jag i alla fall lite cardioträning när jag plaskade runt på surmyran och efter vi bröt för dagen var jag och pappa och fixade fram stockar till ved. Fy fasen vad tunga en del är. I ungefär 2 timmar höll vi på med det. Kan lova att bastun innan middagen satt fint. Ja och så 11500 steg under dagen. Så känns rätt fint ändå.


Nu är det god natt, sömn är skitviktigt för min viktminskning. Sover jag dåligt/lite äter jag mer för att bli piggare och för att jag är för trött för att fatta att jag inte behöver äta just då. 


Korvstoppning

En vecka gjord av min praktik och bollen är full av olika verksamma substanser, EKG, rapportering, flimmer, arytmier, svikt, NSTEMI...m.m. Kommer att somna som en liten gris.


Känner mig sjukt ödmjuk till andras kunskap och rutin och det ska bli skönt när jag känner mig lite likadan själv. Meeen det är ett tag kvar än om jag vill att det ska hända nu. Fröken Duktig och prestationsprincessa. Men i alla fall så får jag lära mig massor och vara med om så mycket som möjligt. Jätteglad också att patienterna låter mig pyssla om dom. 

Imorgon är brunstuppehållet slut och jag ska spendera tiden ute i älgskogen. Har inte hunnit jaga något hittills i år så ska bli skönt att få vara i skogen och spana. Blir nog en och annan bastu också. 


Motivation och inspiration

Förutom av de jag har omkring mig som peppar, stöttar och inspirerar mig så prenumererar jag på en hälsotidning. Finns mycket bra i den, bra recept till exempel. Sen blir jag ju inte smalare för att jag får en tidning i brevlådan men den är som bra för att få en liten extra kick. Sen är det svårt med tidningar, inte alla som passar och vissa blir jag bara arg eller less på att läsa. Men man får ta det som står med en nypa salt och ta till sig det man tycker är trevligt.

Fick ett sånt där facebookminne idag som gjorde att det knöt sig lite i hjärtat. För några år sedan låg jag i en varm källa på ett spa, mitt på dagen när jag egentligen skulle ha jobbat. Vet att det var en av de jobbigaste arbetsdagarna jag någonsin gjort. När det är sådär att det riktigt sliter och river i hjärtat så det liksom blir ett svart ärr som fortfarande gnager ibland. När man känner att man ger upp och faller. Så kan det vara ibland... Huvudsaken är att man reser sig igen. Kanske inte går på en gång och kanske inte snabbt. Tack och lov fick jag smita iväg den dagen och la mig i den där varma källan. Värme och något gott har ofta varit en slags tröst eller pepp för att bli piggare, gladare, få mer energi. I verkligheten är det väl värmen som hjälpt, det jag stoppat i mig har mest bara hjälpt för stunden och så har jag blivit ledsen när jag sett mig i spegeln istället. Konstigt det där att jag är så kritisk själv när den jag älskar får mig att känna mig superfin.

Tur att vi har varandra han och jag 💕 


Recept pärm

Första "riktiga" dagen på praktiken. Igår hade vi introdag och idag började vi på riktigt. Tyvärr har det strulat till sig lite med sitskortet så vi har haft svårt att läsa journaler och få bättre bild av patienterna. Men det har varit riktigt kul och jag kommer att ha en spännande praktik.


Jag har samlat en pärm full med recept som ser goda ut och som innehåller mindre kalorier. Är lite så jag tänker nu, energi in energi ut. Idag blev det grahamspannkaka


Fotdetox och svamp i magen

Alltså jag tror ju på inget och allt på samma gång. Jag och min kära mamma var en gång på en fotdetox. För de som inte provat så får man ett band runt magen och runt handleden. Sedan får man doppa ner fötterna i varmt vatten och så är det som nån brun knubb med sladd som också ligger där i vattnet. På med lite svagström och vad händer. Bruna slöjor åker från fotsulorna. Ser både fascinerande och svinvidrigt ut. Till slut blir det ett lager skum på ytan.


Då kommer i alla fall kvinnan som skötte detoxen och sa att jag har matsmältningsproblem och förmodligen svamp i magen. Jag fick tips om detta te och har som fortsatt att dricka det då och då. Smakar gammalt trä typ. Blir något godare med en liten klick honung.

Hjälper det? Ingen aning. Har jag svamp i magen? Ingen aning. Fick brev i posten idag att mina prover ser normala ut så jag är nog rätt frisk. 

Idag har jag ätit gröt, ägg, en vegetarisk risotto utan ris (broccoli, paprika, purjo, persilja, hallomi, ägg, kryddor va det i) med kall chilifilsås, yoghurt med granola och fröknäcke och så te och äpple till kvällsfika.


Kört intervallpass på 35 min och 90 min yinyoga.

Dagens roligaste är mina två pälsbollar som verkligen saknat mig hela dagen än fast jag mest varit hemma och skrikit och visslat i högan sky så fort jag kommit innanför dörren. Så himla gulligt när småöronen fladdrar som att de försöker flyga iväg.

Imorgon blir första riktiga dagen på min 5 veckors praktik. Nervös men peppad. Pepp Pepp! 


Fitbit

När jag fyllde år fick jag en fitbit i present. Där ser man antal steg per dag, antal våningar man gått, hur hjärtfrekvens ser ut, hur man sover och så kan man logga träning, vatten och viktminskning. Sedan får man påminnelser då och då att man ska upp och röra sig. Man kan också ställa in stegmål man vill nå innan dagen är slut.


Nu när jag börjar 5 veckors praktik kommer den att visa lite skumma beräkningar då jag inte kan ha den runt handleden. I sommar när jag jobbade låg jag på runt 20000 steg så ska bli spännande att se hur det ser ut nu. 


Min kompis Magen och sötsaker

Äntligen är fastan över! Gissa om havregrynsgröten va underbar nu på morgonen. Magen är fortfarande i chock så jag hoppas att jag får behålla den. Ska nog reda upp sig till slut. Magen ja...


Den har verkligen inte haft det lätt. Stress, ohälsosamma matvanor, inaktivitet och så sötsaker har verkligen plågat stackarn med resultat att den inte riktigt har velat fungera. Jag vet inte när det slår till när jag äter mat men plötsligt så är det panik och jag får lämna igen det jag ätit. Sen sötsakerna...så fort jag ätit något sött har jag känt av magkatarr som inte gett med sig utan medicinering. Med andra ord så får jag låta bli om jag inte vill må illa. Jag sover som dåligt när det känns som att hela magsäcken och upp till halsen ska brinna upp.

Därför är det som bra nu också när jag och kärleken bestämt oss för att ha ett speciellt hälsotema varje månad. Oktobers hälsotema är ingen alkohol och inga sötsaker. Så det är mitt fokus hädanefter. Äter jag bra blir jag mindre sugen också så en bra matplanering gör det lättare.


Jag har hört en historia som jag tycker passar som bra:

Hjärnan och hjärtat diskuterar vilken av dem som chefar över kroppen. 
Hjärnan säger: Klart det är jag som styr, jag är hjärnan och skickar alla signaler.
Hjärtat skrattar och säger: Nej du det är jag som styr, jag är hjärtat och sköter all cirkulation och syresättning. Utan mig händer inget. 
Då kommer magen med tarmarna på släptåg och säger: Hörrni sprättar det är mag och tarmkanalen som styr. 
Både hjärnan och hjärtat gapflabbar åt detta.
Vänta bara så får ni se, säger magen och stänger av hela kanalen. 

Med andra ord är det inte så kul när det inte fungerar. Nu är kroppen mer avancerad än så och det vore ju bäst om allt fungerar och jämvikt råder. 


Femdagarsfastan

Nu är det äntligen sista dagen och mot allt mitt vetande kommer jag att klara det. När jag provat förr har jag gett upp efter max 2 dagar av inbillning att jag skulle svälta ihjäl.


Juicefastan då? Ja det har som sagt gått över förväntan. Inte vägt mig än, det blir imorgon, men det har nog försvunnit en hel del. Majoriteten är vätska då jag inte fått behålla direkt något jag druckit. Jag har verkligen njutit av dessa 5 dagars toabesök. Inte känns nån större skillnad oavsett vad jag satt mig för att göra.


Enligt instruktionerna så ska man dag 2-3 ha "kura ihop sig" dagar men att dag 4-5 få ett lyft och känna sig piggare. För mig har det varit tvärtom. Var riktigt pigg de första dagarna. Däremot kände jag mig riktigt trött och orkeslös igår och idag mår jag nästan illa. Men nu är det bara idag kvar. Jag har varit och handlat en massa bra mat till följande vecka så nu kan jag kura ihop mig i soffan och vila.

Funkar fasta? Ja kanske, beror på vad man vill ha ut tänker jag. Jag har brutit med matvanorna vilket jag kanske hade fixat i alla fall. Jag kommer däremot inte göra om det. 


Inget fredagsmys utan fredagsfys

Idag blev det aqua total training där vid lunchtid. Känner mig lite spak i kroppen och speciellt när jag tar i och tar i länge. Med andra ord, fastan funkar som ett avbrott i ohälsosamt ätande men svält funkar inte för tyngre träning. Svält funkar i och för sig aldrig.


Ska göra lite matplanering och handla imorgon så jag har till söndagen. Gissa om jag längtar. 5 dagar utan ordentlig mat är mer än nog. När jag cyklade hem från sjukhuset så blev det lite jobbigt och svartnade lite för ögonen så nu blir det fredagsmys resten av dagen. 


Frukost för champinjons

Näst sista frukost på detta vis. Gissa om jag längtar efter gröt. Har faktiskt inte varit godissugen än utan havregrynsgröt är det jag suktar efter.


Idag är det i alla fall 2 dl äppeljuice, en hutt järn, probiotika, multivitamin, B12, magnesium, järn, antioxidant och D. Om några timmar har jag 1,5 dl multifrukt och örtte på menyn.

Ja och lunchen består av 1 buljongtärning och 4dl vatten, en till fruktjuice där vid 14, 0,5 buljongtärning med 0,5 dl grönsaksjuice och 4 dl vatten till middag och rödbetsjuice till kvällsfika. Så ser dagen ut. Te och vatten är i stort sett fritt. 


Jojobantaren

Nu är jag i farten igen! Jippie!!! I i stort sett hela mitt vuxna liv har jag varit en jojobantare och jag är så jävla less på det.

Så less på att bli smalare och gå upp igen, less på att tycka det är svårt att hitta kläder, less på att betala 1000:- per bh för att brösten är så stora, less på att aldrig hitta en vettig sport bh, ha ont i kroppen och framförallt skitless på att få höra att alla problem i min värld beror på att jag är för tjock. Jag tror jag kräks 🤢
I alla fall så har jag bestämt mig igen för att banta, en kanske inte så konstig tanke när jag för tillfället pluggar sjukdomslära. Hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 ni vet. Jaha det blir nog toppen och för tillfället är peppen fortfarande total. Så nu har jag inte ätit sötsaker sedan någon gång i september, kommer inte ihåg vilken dag och ta da: juicefastat i 3 dagar.

En juicefasta som tillsammans med mitt intag av järntabletter får mitt bajs att ha en alldeles fantastisk färg. Testa att hinkar rödbetsjuice och järn får ni se själva. Fantastiskt fantastiskt! 💩 Jag ligger på ca 420 kalorier om dagen nu till och med lördag och ja jag är så galet hungrig men energireserven är stooor. A lot ofta junk in the trunk...Men det går faktiskt rätt bra. Inte slagit någon annan än mig själv på käften än vilket känns som en bedrift.

Det var ju förresten vackert. Skulle koka klart årets äppelmust, öppnar grytskåpet (ett sånt där hörnskåp) för att ta fram en stor gryta. Vad gör jag? Jo när jag böjer mig ner så fjädrar skåpfan tillbaka eftersom jag inte stängt lådan bakom ordentligt. Så lämpligt tar jag emot med överläppen blir arg, less, förbannad och känner att hela världen är emot mig. Fixade sig rätt bra med att sitta på golvet och krokodilgråta en stund. 

Jag ska lära mig jogga ordentligt också har jag tänkt. Tog mig igenom Toughest (tack till min sidekick Sara) men ont i kroppen som tusan efter. Är inte tänkt att man ska vara så tung som jag, det gör ju förkjäkla ont. Men roligt som tusan och jag är sjukt nöjd att jag fixade det. Hur som så köpte jag nya joggingskor igår och testade idag. Supersköna och pulsen gick upp till ca 175 där ett tag. Kämpa på pumpen det blir snart bättre. 💕 

Ungefär 35 kilo har jag tänkt få bort. Tidsplan: examen och så härligt det vore om jag fick detta till en bestående livsstilsförändring. Hejja Mig! 


Å vad fan ska jag gå ner så mycket för och vad håller jag på med egentligen? När jag blir modig ska ni få veta det tills dess bara pepp tack. 💕 


RSS 2.0